Naaiatelier1

Naaiatelier maakt grote stappen

5 juli 2023

Het naaiatelier van De Terugwinning maakt grote stappen. Met Loes Veenhof als nieuwe begeleidster en de aanschaf van nieuwe machines, die mede gesponsord zijn door Woerden 650, wordt het steeds professioneler.

Naaiatelier

Met de aanschaf van semi-industriële en industriële machines is het naaiatelier ineens een bruisende plek geworden binnen het Circulair Ambachtscentrum. Loes Veenhof, de voormalig eigenaresse van de Woerdense hobbyshop, laat samen met enkele vrijwilligers trots zien wat voor producten ze maken uit afval. Het is inmiddels een flink assortiment aan het worden.

Woerden 650 gaf een financiële impuls zodat de oude promotie materialen van het jubileumjaar konden worden verwerkt in plaats van zo maar weg te gooien.

Uit de voormalige banners van Woerden 650 maken we placemats, festivaltasjes en strandstoeltjes. Van de oude vlaggen maken we boodschappentassen. Telefoontasjes, broodzakken en slingers. Er is kinderspeelgoed zoals stokpaarden en wigwams. Voor Bekenkamp maken we kussens uit hun oude collecties. Voor BAM maken we hoezen voor een spel.

Een naaiatelier is vaak een vorm van dagbesteding, maar binnen De Terugwinning moet elke dagbesteding zinvol zijn. Uiteindelijk willen we dat mensen groeien en weer herstellen naar bijvoorbeeld een betaalde baan. Daarom leer je hoe je een patroon maakt, en hoe je met een naai- of lock-machines moet omgaan. De producten die we maken zijn circulair en daarmee ontlasten we de afvalberg. Onze producten zijn te koop in de Kringloopwinkel.

Ben je op zoek naar een leuke dagbesteding of vrijwilligerswerk? Maak een afspraak en kom eens kijken! Ook vrijwilligers die kunnen helpen met kennisoverdracht zijn van harte welkom!

Bedrijven die hun afvalmaterialen willen laten omzetten tot bruikbare producten zijn van harte welkom voor een gesprek. Zo kunnen we invulling geven aan uw Social Return opgave, en ondersteund u ons werk voor een mooiere en socialere omgeving.

Laat de eerste reactie achter