Sony Dsc1

Kleding voor gevangenen

5 juli 2023

Gedoneerde kleding wordt door De Terugwinning geschonken aan herstellende gedetineerden.

De kleding ligt klaar om uit te zoeken.

Het kledingdonatieprogramma van De Terugwinning is gericht op de lokale ontlasting van armoede. Vanwege de vrijgevigheid van lokale bewoners en bedrijven is De Terugwinning in staat om ook aan andere projecten te schenken. In juni 2023 mochten we een Nederlandse TBS kliniek voorzien van een partij nette kleding.

Het doel van dit programma is om de re-integratie van gedetineerden in de samenleving te ondersteunen en hen te helpen bij het herstellen van hun welzijn. Het kledingdonatieprogramma is een van de manieren waarop dit nagestreefd wordt. In de TBS kliniek zitten veel gedetineerden die geen geld hebben om kleding te verkrijgen of te vervangen. Het kledingdonatieprogramma heeft een positieve impact op het herstel en welzijn van de gedetineerden. Het hebben van passende kleding kan bijdragen aan het behoud van waardigheid en zelfrespect van gedetineerden. Het hebben van kleding die comfortabel is, kan bijdragen aan het verminderen van stress en angst bij het herstel tijdens de behandeling. En kan een goede re-integratie worden bevorderd.

De kleding wordt gedoneerd door particulieren en bedrijven aan De Terugwinning. De nog goede kleding wordt gesorteerd bij het Circulair Ambachtscentrum en gaat van daaruit naar verschillende doelen gedistribueerd.

Uw goede (en graag schone) kleding of schoeisel kan worden gedoneerd op de Woerdense milieustraat op dinsdagen en donderdagen tot 15:00 uur. Of bij het Ambachtscentrum aan de Leidsestraatweg 215 te Woerden van maandag tot en met donderdag tot 16:00 uur. (Op de Leidsestraatweg, bij het Ambachtscentrum nemen wij vanwege logistieke uitdagingen uitsluitend fietsen en kleding aan)

Laat de eerste reactie achter